incarcerated

Anorexi/Bulimi/Psykisksjukdom

hets dag 5 och litet mål

Kategori: Allmänt

Inne på dag 5 innehållandes hets och spyor. Mysigt. Måste ju kompensera för att jag därinnan hade 5 dagar utan, visst?! (S u c k !) Så lätt att bara låta dagarna gå i ett, bli likadana, när man väl börjat.
Men jag ska försöka få till en plan sen. Från och med imorgon!! Eller ja, i alla fall från och med den 1a september ;) Bra dag för en ny plan. Eller hur? Såklart att ett visst datum är vad som krävs. För att få till någon form av kontroll kanske jag behöver sätta upp ett mål helt enkelt. På senaste tiden har jag mest tänkt "bara jag inte går upp i vikt". Så okej.. mitt mål är att gå ner 2kg på kommande 3veckor med start 1a september. Japp.
 
Just nu ligget jag på ca 49.0-49.5kg när kroppen är typ tom. (På denna våg i alla fall, hatar att byta våg! Men min gick sönder. Buhuu!) Så målet är att nå runt 47-47.5 då!
 
1september-23september tänker jag ha på mig för att nå målet.
Hoppas på att jag gör det. Och inte står här den 23e på samma siffror som nu ^^
 
Men idag är det hets.. och jag ska nu hugga in på min vegolasagne. Bye

Gymdags och flummigt kroppsprat

Kategori: Allmänt

Jag är "allergisk" mot platta lösa rumpor, mot sladdriga armar, mot ofasta bröst... *ryser*.
SÅ dags att hit the gym. Ska prova på ett här i staden och se om jag gillar det. Annars finns det ett annat val också att prova.
 
Jag fick av gud anlag för rumpa men inte för bröst. Faktiskt glad för det. Men rumpan måste underhållas för att inte bli en sån där äcklig ofast degig sak! Och brösten.. mina är minimala, ändå äcklas jag av dem när jag tar på dem. Som en mjuk fettklump. Fy satan. (För att inte tala om ångesten om en annan människas hand klämmer på dem!!) Hade gärna haft lite större bröst i praktiken - snyggt i bikini och så ^^ Men helt ärligt, har jag svårt för naturliga bröst :S Degiga klumpar. Nej du jag står över. Så mina får gärna utplånas ännu mer och så får det bli silikon någongång i framtiden! Trodde när jag var yngre att jag ville ha större, men i perioder då jag haft lite mer bröst har det bara skapat ångest. Plast och fejkklumpar är okej. Det skulle jag gärna ordna. (I en b-kupa bara!) Fast. Omjukt!

Hahah gud. Förlåt. Alla har vi våra issues. Jag ogillar mjukt. Allt mjukt på min kropp. Andras mjukhet får dem handskas med, jag försöker handskas med min egen mjukhet - som nu ska till gym och göras hårdare! Mors.
 
Jag och min röv ska iväg och jobba lite nu.
 

Vet inte om jag kommer att klara det här...

Kategori: Allmänt

Hetsåt och spydde först 2ggr på kvällen. Inledningsvis frysta grönsaker. Fortsatte med havregrynsgröt. Sen mot affären. Yoghurt, nötter, godis, billig choklad. Spydde.
Hade 100g choklad och lite godis kvar. Åt det, men kände mig inte klar. Tog minikeson ur kylen som var tänkt till imorgon som "bra mat". Sedan ner till affären igen. Yoghurt, nötter, ytterligare 100g choklad. Spydde återigen.
(Och slösade bara där 195kr på dessa två vänder till mataffären som ett extra plus i kanten).
 
Försökte sen göra natt. Kollade på serier. Rastlös och kunde inte komma till ro. Upp för att hetsa igen. men inget hemma - då tar man vad som finns: Hetsåt på micrade frysta grönsaker och hallon. Sen kokade jag 1dl röda linser och gjorde någon form av pannkakor på ägg, mandelmjöl och vatten. (Smakade mer som bränd ostkaka. Glömde dra ner plattan mitt i all hetsstress). Skitsamma. Tugga svälj. Sedan gjorde jag en torr äggröra på 2 ägg. Gick och spydde och höll tummarna om att detta hus inte är allt för lyhört mellan lägenheterna....... tror inte det.
 
Ångesten över hela situationen. Fan också. Varför kan jag inte bara fungera som en vettig människa!?
Känslan nu? Ensam, ledsen, liten. 23åringens psyke har förvändlats till jag 12år för tillfället. Urs.
 
Vad har jag gett mig in på? Hur ska jag få ekonomi och skola att gå ihop med mitt liv? Men vad ska man göra? Jag är 23. Jag är vuxen. Ska jag bo hemma? Inte försörja mig själv? Jag kan inte bara låta livet gå och inte ta något ansvar om framtid och utbildning för att jag är sjuk. Måste ju få det att gå ihop trots det.
 
Bit ihop. Godnatt.

En sån där mysig måndagskväll

Kategori: Allmänt

Köpte med mig en stor godispåse, 2x100g skitchoklad, en burk turkisk yoghurt (den stora modellen med full fetthalt!) och en påse med 200g rostade solrosfrön. (Ville ju inte bara ha skit i varutkorgen då jag kom till kassan lixom. Ingen shopexpress funktion!) Moffade i mig allt i 2omgångar och kompleterade även med mer havregrynsgröt.
Mår nu som förtjänat. Hualigen. Värt? Nej inte direkt. Njöt inte det minsta. Halvt inhalerade alltihop, tuggade och svalde så fort jag bara kunde!
 
Lärdom?
Tror det denna gång utlöstes av ett för litet intag av både energi istort och kolhydratskällor de senaste dagarna.
Jag vet ju att jag är känslig för det. Men det är svårt att göra något åt. När hjärnan inte kan låta bli att hävda att "ju mindre ju bättre" är det rätta. Men trötthet och frusenheten som varit (även inne hos mig, trots att termometern visar på 25grader) .. talar sitt tydliga språk. Måste bli bättre på att hitta något lite mer likt balans.
 
 
 

hets

Kategori: Allmänt

5 dagar gick. Men inte idag.
 
13.00 en shake 110kcal
15.00 2st vego fileer och 200g harricoverts
...17.30...
2 till vegofileer, 230g kikärtor, 4dl fiberhavregryn (till gröt, knappt färdig.. väldigt lös. Orka vänta).
Ska springa ner till affären nu (tur att den ligger så jäkla nära!) Får bli en fet påse godis. Sen spy! HALLELUJA :D
 
Aja. Skolstarten idag gick bra i alla fall....
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Upptäckte just att jag är inne på min 5e hets och spyfria dag. Bara så där. Utan att ha tänkt på det. Hejja mig.
 
Men trött som bara den idag. Bara legat på soffan och glott på serier. Sen var väll inte energinivån från igår så jätte hög heller. Var iväg och handlade diverse nödvändigheter och sedan städa och plocka in saker hela dagen. Allt jag åt igår var en sådan färdig keso med hasselnötter/tranbär/blåbär, och sen en ask babytomater som jag gick och små åt ur kylen... Och dagen innan det var det typ 100g kalkonpastrami, några ostskivor, babytomater och en keso blåbär. Inga jätte höga intag med andra ord (Vilket jag ju visserligen jublar över i psyket, men inte energin!^^)
 
Har idag ätit 75g tonfisk, 85g oliver, 115g kikärtor (369kcal) vid 15-tiden. Dagens första och ändå mål hittills. Energinivån klättrade upp några pinnar (med biverkning: svullen mage och jag känner mig fet som en gris).
 
Känner mig rätt låg idag. Men beror nog mycket på just: Jag är trött.
Både förväntansfull och nervös inför imorgon då studierna ska dra igång igen.
 
 

Ny stad

Kategori: Allmänt

Nu har jag flyttat. Kom igår. Har donat och fixat senaste dygnet.
 
Det som nu finns i min kyl/frys/skafferi är följande (Det mesta tagit med hemifrån).
Ett gäng burkar med proteinpulver.
6 småburkar tonfisk. 3 småpaket kikärtor. En liten burk oliver.
Ett litet paket fiberhavregryn.
Fiberhusk. Mandelmjöl. Linfrön. Physilliumfrön. Oskalade sesamfrön.
Röda linser.
Ekologiskt råris.
Steviaströ. Ekologiskt vaniljpulver.
Te. Kaffe. Pepsi max, funlight, mineralvatten, celcius(!!)
Rapsolja, olivolja, balsamvinäger. Kryddor.
Tomat, isbergssallad, 6pack ägg.
Qournfileér, kycklingfileér, lax.
Fryst brocollie, fryst wook, frysta sommargrönsaker.
Frysta hallon och björnbär.
Tuggummin och läkerol salmiak ^^
 
En bra grund. Har inte så mycket "skit" att gå lös på. Tanken är att typ inhandla mat dagsvis, för att minska hetsrisk. Blir inget bunkrande av flera förpackningar kvarg/keso eller så. Allt för riskabelt.
Har mataffär i närheten så inga problem att handla varje dag. Hellre det än att ha massor hemma. Samt köpa små förpackningar. Det må kosta lite mer, men finns inte så mycket att göra när man har mitt problem.
 
 
 
 
 
 

Back to school

Kategori: Allmänt

Som så många andra börjar jag antagligen plugga nu i höst. På annan ort. Bara någon vecka kvar. Mycket att fixa. Nummer 1. Få klartecken med boende. Jag hoppas det ska funka, att jag ska kunna hålla ätstörningen i schack och trots hetsritualer hinna med och orka hålla mig uppe vid ytan. Jag måste försöka. Kan inte bara vara kvar här och ruttna heller. Måste ta tag i saker, skapa en framtid - Den kommer inte av sig självt. Kan inte vänta tills dess jag blir "frisk". För friskhet kommer inte heller av sig självt, och det kommer ta tid. Har inte heller motivationen till att verkligen gå mot den, friskheten.
 
Någon annan där ute som ska ge sig på studier?
 
Förövrigt... Är svullen som en gris efter allt hetsätande och kräkande på senaste tiden. (Och min hud har fått tuppjuck!). Försöker återställa med att dricka massor av te och vätska. Har i alla fall bara hetsätit/spytt en endaste gång de senaste 3dagarna. Men ätit allt för mycket ost.  Måste tillbaks i ett lite bättre spår nu!
Kan inte väga mig - lika bra det. Vågen har också fått tuppjuck och visar på "12.5kg" hahahah vad fan. Tror batteriet är dags att byta ut. Annars har jag verkligen skev självbild ;)
 
Inspiration!
 

Befinner mig i en snurrig dimma

Kategori: Allmänt

Sedan i fredagagskväll då jag kom hem, har jag istortsett bara ägnat mig åt hetsätande, kräkande och att titta på avsnitt efter avsnitt av en serie. Åkt iväg och handlat hets någon gång (bil ena gången, cykel andra gången - wow!). Och tagit några duschar. Ja, och dagarna innan fredag var väll inte heller på topp. Hetsätning och kräkande var och varannan dag då med, men jag befann mig i alla fall utomhus och utövade diverse träning och socaial aktivitet mellan varven.
Dagarna passerar. Dag ut. Dag in. Fan också. Det var ett tag sen jag hamnade i detta stadiet då jag inte gör någonting överhuvudtaget. Längtar egentligen till gymmet men det svullna ansiktet, orkeslösheten och meningslösheten har just nu övertaget. Imorgon kanske. Ja.
 
Det är väll jävla tur att man är en sådan frenetisk användare av momentet; spy. Annars hade jag ju med säkerhet gått upp flera kilon de senaste veckorna. Istället tickar vågen fram och tillbaks kring samma bekanta siffror. Anledningen till att jag överlever.
 
 
 

Efterhetsritual

Kategori: Allmänt

Efter hetsätning har jag vissa ritualer. Lite "rening" kan man väll kalla det (mer än enbart själva spyakten!). Det innebär oftast att:
 
1. Städa. Röja undan efter hetsen givetvis. Disk, skräp osv.
2. Duscha. Här är en tvättboll ett klart måste! Att bara ta duschcremen på handen och smeta in på kroppen får mig inte att känna mig tillräckligt ren. Detta gäller duschning överhuvudtaget. Jag måste skrubba rent kroppen för att det ska kännas ordentligt gjort! Sedan smörja in hela kroppen och ansiktet. Ofta även måla naglarna. Allt för att känna sig fräschare antar jag...
3. Byta lakan i sängen. Har det varit flera omgångar under dagen, eller kanske flera dagar i rad.. blir det ofta ett sänglakanbyte. Det får allt att kännas rent och fräscht. Som bäddad (haha) för att det nu ska bli paus i hetsande. Nytt. Fräscht. Man kan andas. (Det vill säga; Jag byter sänglakan ofta!)
4. Laxera och vätska! Sen beror det lite på men laxeringsmedel är rätt vanligt förekommande... för det som inte kom upp menar jag! Och att dricka vätska. Har det varit flera hetsomgångar brukar jag ta en resorb. Annars bara ramlösa/vatten/funligt/te eller vad som... Bara det är vätska!
 
Har ni liknande sätt att gå tillväga post-hets?

Ny blogg

Kategori: Allmänt

Hej!
Bestämde mig för att radera den gamla bloggen och skapa en ny.
Varför? Jag funderar faktiskt på att helt lägga ned detta äs-bloggande. Japp, så är det. Efter en sisådär 6år(?) ,då jag hängt med här i bloggvärlden som den ätstörda zebran.
Men jag är inte helt säker. Men om jag ska fortsätta blogga känner jag att jag vill köra på icke-lösenordsskyddad blogg igen. Det blir för begränsat med lösenord och tappar lite idén. Så då var det lika bra att ta bort alla gamla inlägg och göra en helt ny bloggadress. Men ska jag köra på utan lösenord nu, innebär det att jag kommer värna mer om min anonymitet. Det vill säga - inga mer lika avslöjande bilder, inget mer berättande om vardagen på ett sådant sätt att de i min närhet i fall att de skulle hitta hit kommer förstå att det är min blogg.
 
Välkomna hit dem som hänger med!
 
/S.Zebran