incarcerated

Anorexi/Bulimi/Psykisksjukdom

orkar inte

Kategori: Allmänt

 
Ångest ångest ångest fet fet fet
 

julafton

Kategori: Allmänt

God jul (?).
Jag har inte utsatt mig för att vara med vid något julbord. Tänker inte röra någon flåttig korv och köttbullar etc. Var hos min syster men åkte hem precis innan dem skulle äta så att ja skulle slippa vara med på den delen.
Onödigt att delta i sådant man absolut inte är bekväm med!
 
Tog en bit hembakt rågbröd hemma hos mamma och pappa vid 21 (i ensamhet ofc) nu ikväll. Annara inte ätit ngt. Tog bara kaffe vud fikat. Funderar alltid;)
Allt för att slippa ägna julafton åt hets/spyor/ångest osv (fast okej ångest har jag haft ändå i min svarta klänning.....men kan ju vara mer eller mindre). 
 
 

Ångesfylld & brist på pengar o sömn.

Kategori: Allmänt

Vet nu med säkerhet att jag har ägglossning. Vilket väll gör ångesten liiite mindre över att kroppen känns helt oerhört svullen all over. Men det är svårt. Ägnat rätt mycket tid åt att stå vid spegeln och hatar. Dra i fettet, klämma, trycka, granska... tills man knappt kan andas av ångest. U R S ! Så jäkla typiskt också att jag prickat in båda mina senaste besök i hemstaden med ägglossningstider (vilket också är dem ändå två gångerna sedan i augusti jag varit hit). Vill bara gå och gömma mig. Dra på mig en sopsäck. Men det kan jag inte. Inte denna gång - måste finnas där vid julen. Så många som blir besvikna annars. Jag med. (Och sist jag var hit låg jag majoritet av tiden i rummet och gömde mig med säng och dator. Vill inte göra samma sak nu).
 
Hjälper inte direkt att jag inte har min våg här heller....... kan inte kontrollera......fast kanske är lika bra men känns förjävligt. Känns som jag blir fetare och fetare bara de senaste dagarna, men kalorimässigt är det omöjligt. Men man vet aldrig. Ingenting är omöjligt (eller?)
 
Dem senaste 4 dagarna har sett ut på följande sätt i matväg:
Onsdag: Några coctailtomater
Torsdag: Fasta
Fredag: 1 skiva vitt bröd med Bregott (sent på kvällen då jag kommit hem till mamma och pappa).
Lördag: 1.5portion proteinshake efter träning på gymmet. 0.5 skiva vitt bröd med Bregott senare.
 
150kr för engångs träning... kommer bli ruinerad för detta helgbesök med gymbesök då jag är här. Glöm att jag skippar det. Kommer inte stå ut att vara här alls då.
 
Ja, för att inte tala om alla julklappar...9vuxna. 5barn. Dem personer som verkligen är ett måste med julklappar. Mor/far/morfar-förälder/systrar/systras respektive/syskonbarn/guddotter. Herregud. Tänk när det blir ännu fler.....Får börja lägga undan pengar till jul 2014 i januari...
 
Ska försöka sova nu. Sömnen har blivit lite bort prioriterad dem 2 senaste nätterna. Har typ haft något för mig som just i den stunden kändes viktigt att göra.. och sen ska man bara göra en sak till och en till... och vips upptäckte jag att torsdagsnatten blivit till fredagsmorgon kl 9. Vet inte riktigt hur jag inte insåg det innan men ja.. kändes om klockan var 03 och sen vips 09. Så då fick det bli att skita i att sova alls.
Och igår blev det samma sak... helt inne i det jag gjorde och kände mig inte heller trött. Satte igång och städade det ena badrummet vid 3 tiden i natt (då jag upptäckte hur jävla vidrigt ostädat det var. Extremt. Faktiskt inte jag som är nojjig. Hår, avlagringar, totalskitig toalett, damm i mängder, spegeln helt smetig...). Och sen gjorde jag diverse andra dödsviktiga saker mitt i natten så där, så kom i säng först kl06 (ehh ja) och sen klev jag upp kl.10 idag. Och idag har spenderats med: (fet ångest vilket gjorde att det tog jävligt lång tid att göra sig i ordning....) och sedan julklappsjakt, träning, kollat på film.
 
Torsdag-fredag: 0h sömn.
Fredag-lördag: 4h sömn.
 
Så dags att sova nu kanske .. klockan är redan efter 03 ju. Men jag vet inte. Den där tröttheten som känns  sov-trött... har typ inte velat besöka mig så mycket dem senaste 3nätterna.
Och nu såg jag min toning som står och väntar på mig .... fast nej... den får nog fortsätta vänta på mig. Inte normalt att sätta igång med det nu (?) ^^
Tror det är dags att få sömn. Är lite som det låter "swosh swosh" huvudet på mig. Typiskt sömnbriststecken... men tyvärr ofta sammanhängande med att ja känner mig rätt "på gång". Någon som förstår vad jag menar :P? Eller svamlar jag helt och hållet nu kanske...
 
Kom igen nu ...
 
 

Jabba the hut

Kategori: Allmänt

Inte ätit något idag ännu.Gått på stan och handlad julklappar.
Har nu bokat ett kvällsflyg till hemstaden. Men jag bävar. Mest av allt för att jag känner mig som jabba the hut... och tror jag till råga på allt har ägglossning -.- Och det innebär för min del att vara sjukt svullen i hela kroppen ända fram tills mensen. Då det åtminstonde bara är magen som är svullen vid just mensen.. vilket efter ägglossningssvullnaden känns som piece of cake så att säga. Nu är inte min mens direkt regelbunden. Men det har väll hyfsat varit med halvrimliga mellanrum... Men ibland kan jag blöda som en gris (ursäkta liknelsen)... Andra gånger små blöder jag i typ 2veckor. Någon annan gång är allt som kommer en blodblandad flytning. Eller också är det så i en dryg veckas tid.
 
Hur som helst känner jag lite som så här: Helt jävla onödigt att vara fertil. Just nu i alla fall. Det innebär bara typ 1 veckas tid med vrål svullnad i hela kroppen + tillhörande svettningar/kallsvettningnar omvartannat, vakna upp blöt på mornarna (blöt som i kallsvett!), och jag blir ännu mer deppad än vanligt och såklar tillbakadragen...Och sen om mensen nu kommer "på riktigt" så mår man inte särskilt bra den veckan heller.
Fantastiskt. 2 av 4veckor i månaden ska man må piss :D (I alla fall då min kropp fungerar som den ska. Så jag känner lite som att jag då får se till att den inte gör det........)
 
Vågen kan ju halvlugna mig i alla fall. För det känns som jag gått upp 10kg på någon dag bara. Men det har jag ju inte. Men denna svullnad, fy fan ....  Och särskilt när jag ska hem till mamma och pappa och familj och och och. Där känner jag mig granskad. Dem tittar: "har hon gått upp eller ner denna gång?"
 
Å N G E S T ! ! ! ! !
 
 

Ugly as F**CK

Kategori: Allmänt

Det borde inte vara tillåtet att vara så ful...
Ser verkligen hemsk ut utan smink. Måste måla på brynen och göra ögonen snyggare .. och jämna ut huden för att se gångbar ut. (Och däremot kan smink göra underverk! Ögon och bryn gör ju så jäkla mycket!)

Och sen föddes man ju med tunt fjunigt spikrakt hår med. Inte mycket att hurra för. Särskilt inte med många år av ätstörningar med mer eller mindre dåliga matvanor = resultat tappa massor av hår periodvis / det blir sprött och skört.

Suckpust. Vill inte alls gå utanför dörren egentligen...... men behöver fixa julklapp.

Ångest inför kropp, hemresa, jul och familjehelg

Kategori: Allmänt

Ska jag åka "hem" ikväll eller på söndag? Det är frågan.
 
Jag vet inte vad jag vill. En del av mig vill bara slippa tänka alls, slippa släpa sig iväg, slippa tänka på vad som ska med, slippa ångesten som gnager inom mig över att bo hemma med familjen i typ 2veckor.... jul och nyår. Inget ont om min familj på det sättet. Bara det att inte få vara själv. Att inte kunna bestämma över vad för mat som finns i hemmet. Det stressar ihjäl mig! Tanken på allt som finns där.. i kyl, frys och skåp. Här hemma hos mig så tömmer jag ju allt mellan hetsätningarna. Så jag kan ha några dagar utan hets läs:svält. Och i ensam lägenhet kan man sunka runt bäst man vill. Har jag en extra kass dag så slipper jag ångesten över att andra ska se mig. Mig och min feta lekamen. Och jag har gymmet här. Jag kommer typ bli tvungen att köpa ett månadskort i sthlm för flera hundrakronor..... kommer inte stå ut där annars.
 
Och sen är det julen. Jag ser fram mot att träffa familjen, se systerbarnens glädje och extas över jul, träffa dem, höra deras röster, klappa på husdjuren... allt det där. Men sen kommer ju maten in i bilden. Den skrämmer mig. Ett julbord full lassat med allt möjligt. Säkerligen knäck och choklad och sådanna saker med. P a n i k ! Att befinna mig i sånna situationer är så jäkla stressande och ångestframkallande. Oavsett om jag står emot att äta, eller om helvetet går lös... men känslan av att befinna sig bland massa mat sådär.... det är lite som om det hade sprungit omkring en drös med stora spindlar omkring en (eller krälande ormar, grodor eller vad man nu har för fobi). Lika mycket får man hjärtklappning, svettningar, blir disträ och kan inte riktigt tänka eller koncentrera mig på samtal osv. Nej fy fan.
 
Men jag måste åka hem. Jag måste delta i jul och nyår detta år. Förra året orkade jag nämligen inte det överhuvudtaget. Så jag bojkottade hela skiten. Hela julafton låg jag i min säng instängd i mitt rum. Nyår lika så. Hörde inte ens familjen skåla gottnyttår vid 12slaget eftersom jag satt i öronproppar och sett till att sova...
 
Har förövrigt inte sovit en enda sekund inatt. För uppstressad. Och kanske lite "grottmänniskan i mig vill upp och jaga efter ett byte för att få mat" efter 2dagars icke ätande.. men jaa..

Hejhej

Kategori: Allmänt

Känslan är ungefär den samma som i mitt förra inlägg...
 
Och snart ska jag hem till hemstaden, familjen och julfirande. Mysigt och samtidigt skriker hela jag HJÄÄLPPP!!
 
1. Bo hemma i typ 2veckor.
2. Känna det dåliga samvetet över att behöva utsätta dem för att se/höra mitt bulimibeteende.
3. Panik inför själv julafton..... sitta vid ett julbord.... inte vilja äta.... samtidigt vilja äta allt..... och med vissa av människorna som kommer vara där, som inte riktigt vet mitt läge. + Barn som är för små för att veta om, men tillräckligt gamla för att lägga märke till om jag skulle låta bli att äta = Jag kommer inte undan med att skippa att äta.
4, Jag hatar att gå runt och känna mig tjock - och inte bara kunna vara ensam och gömma mig.
5. Finns ingen våg där. För den tog jag med mig när jag flyttade... och kan inte riktigt släpa med vågen på flyget. Baah.
 
 
hehe vätskefyllda ben med rynkknän efter flera dagar av hetsätning och massor av spyende.
Mesta vätskan hamnar i låren...(ja om jag inte skulle sätta mig med benen ned i någon timme. Då kommer det minsann rinna ner en helmassa i vaderna tills dem är i sprängningsläge!)....Men i alla fall. Vätskefyllda ben = då får jag alltid de klassiska rynkorna på knäna....
Tack och lov att det försvinner när vätskan försvinner.....
 
 
 
 

Torsdag

Kategori: Allmänt

Så fet så fet... lalalaaaa... och svälld i ansiktet efter flera dagar innehållandes ihärdigt kräkande.
Avbokade ätstörningsenheten i tisdags. Sov inte när klockan hunnit bli 04 och kände att jag inte skulle orka upp till det.. men mest av allt vet jag att vi ska börja nosa lite på PTSD-köret, och det har jag ingen vidare lust med....... så kan hända att den största anledningen var att jag ville undvika det.

Fortsatt massor i skolan. Haft 2 prov denna veckan på praktiska moment. Samt rapportskrivning och nu drar ett litet grupparbete igång. Så lyser nog med min frånvaro här lite i fortsättningen med. Men snart är det jul och lite ledighet. Läs: plugga inför de två tentor som kommer direkt efter ledigheten i början på januari! ^.-

Tack och hej och kram och så där!
 
  
 
 
 
 

Kommentera inte en ätstörds kropp

Kategori: Allmänt

... ALLS. Inte heller vikt etc.
Med undantag för att om en person går ner mer mer mer, till under undervikt osv, kanske man bör säga något såklart. Men annars. Och absolut absolut inte om det rör sig om det motsatta till gå ner i vikt.
 
Mamma i helgen: "Hur mycket har du gått ner sen sist vi sågs?"
Jag: "Ehh nää vadå det är nog typ samma"
Mamma: "det tycker inte jag det ser ut som"
Pappa: "Jo men jag tror det är ungefär lika"
 
Jag i tankarna:
"Jahapp. Visst bara typ 4kg's skillnad sedan jag träffade dem. Men ändå, när jag såg dem sist kände jag mig såååå jävla fet att det finns inte... och jag som tyckte jag började se lite skillnad igen nu åtminstonde. Tack pappa. Suck. Ser jag precis ut som då, så krävs här verkligen mer!! Jaja...vänta bara!!"
 
Den där mentaliteten ni vet...
 
Kom hem från skolan efter 16 idag. Efter en dag med celcius, kaffe och cola zero. Tok stirrig tröck jag i mig några tunnbröd med lätta och flera dl med fiberhavregrynsgröt. För att sedan spy.
Nu är hela jag jätte skakig. Och jag känner mig f e t .

Helt slut.

Kategori: Allmänt

Dagen har bestått av inhandling för hets och sedan:
Hetsäta - spy - upp på vågen för att se till att vikten inte är högre än den var innan jag började - hetsäta på nytt - spy - upp på vågen och kontrollera - hetsa - spy - vägning....
5 omgångar.
Vågen stannar nu på 2hg mindre än imorse. Bra. Det lär innebära att denna dag i slutändan kommer ge mig plus/minus noll. Kan jag andas ut, och "glömma" dagen. Gå ut med resterande till soporna, dricka resorb, duscha, och sedan ett par glas vatten och sova.
 
Imorgon börjar en ny intensiv skolvecka.

Snabbt hej!

Kategori: Allmänt

Haft tentaplugg hela veckan..tentan skrevs i fredags (hoppas hoppas det gick vägen!), och någon timme där efter kom min mamma och pappa för att spendera helgen här. Så har varit upptagen med dem sen ;) Men nu har dem åkt.

-2kg på de senaste 12dagarna. Wiho.
På 3 dagar har jag endast ätit: 1riskaka med lätta. 2frallor med lätta (det har väll gett typ 5-6hg ner. Men hade det varit mer, så hade det ju ändå bara varit massa vatten. Så det känns bra ;)!)
 
Men.... nu tänker jag hetsäta (smart va?!)

Helg update

Kategori: Allmänt

Fredagen = Fasta och plugga
Lördag = Fasta och sedan lite utgång med alkohol på kvällen (0.5dl vodka i en slags vodka/celcius-drink...eeh ja.. + 2xide bright). Dock inte allt för sent för mig, utan drog mig hemmåt vid halv 1 tror jag det var.
 
Söndag, igår: Vaknade upp och känner mig som jag alltid gör efter alkohol. Dels allmänt sleten som man blir. Och dels extra tom och ångestfylld. (Men ibland är det värt dagen efter, för att få vara lite social kvällen innan!) Blev till en hetsdag. Borde ägnat min tid åt att plugga men nej.. Orgie i tunnbröd, ost, godis, choklad, chips, yoghurt, flingor, 1pizza, glass.
 
Idag däremot blir det fasta och plugg.