incarcerated

Anorexi/Bulimi/Psykisksjukdom

Fuck.

Kategori: Allmänt

Hmm.. varför är det så lätt hänt att ett bakslag bara fortsätter -.- ? Hallå "ryck upp dig själv människa?!"

Square one.

Totalt.

nedslagen

Kategori: Allmänt

2hetsar lördag. 2hetsar söndag: kvarg, proteinbars, gröt, ägg, 7hg+7hg lösviktsgodis/choklad, 250g chips, 1×2liter glass, 1 almndy citronmoussetårta, 155g kexchoklad... 
 
Sitter på tåget mot praktiken idag. Totalt nedslagen efter denna bakslags helg. Halvt gråtfärdig med klump i bröstet (jag som aldrig gråtrr längre?!). Känns så förjävligt. Så bortkastat. Onödigt. Efter så många dagar utan att spy. Och dessutom inte med dagar av svält dessa dagar utan kämpande av att äta någorlunda regelbundet och bra!! Fan! Har inte klarat så länge som jag gjorde sen... jag tror EN gång de senaste 6-7åren. EN gång! Och det var i feb 2011 i samband med utlandsresa med dåvarande pojkvän och med massa fasta och svält dessutom..... jag borde alltså vara sjukt glad att jag lyckades med detta men jag kan inte vara det. För det känns som ja inte kommer kunna "resa mig" och ta mig vidare härifrån nu. Känns förgäves. Körtlar under hakan som börjat gå ner liite.. svällda igen. Det var dem dagarna det. Bortkastat. Glömda. Och vätskebalansskiten lär vara tokfuckad och börja om helt på nytt. Plus praktiken slutar idag... jag måste "klara mig själv" igen. Inte hemifrån hela dagarna.
 
Nu då?! 

Ingen bra dag....

Kategori: Allmänt

Ugh.. skit dag! Efter många dagar utan att ha spytt - men tänker dock inte skriva ut hur många dagar, för då blir det någon slags prestationsångest därefter sedan... räcker med att jag har den i mitt eget huvud. Försöker att komma bort från tanken "back to square one!". Men det är enormt svårt. Känns som att det är antal spy-fria dagar som är prestationen då plötsligt. Och att jag då idag har hetsat och spytt i 2omgångar... gör allt som bortblåst och att jag nu måste börja om. Det är ju lite ologiskt för säg att jag klarar många dagar igen nu utan att spy, ja då blir det ju sedan en längre period som gått med få tillfällen jag spytt - istället för att bara tänka hur många dagar i streck det blir utan att ha spytt.
 
MEN sen är det ju det här med att svullna spottkörtlar, kroppens återhämtning, "bulimia bloat" osv osv - Hur lång tid allt det där skulle ta om man lyckades lägga av med hetsande och kräkande.. DET kanske faktiskt börjar om på nytt. För svullna spottkörtlar efter år av bulimi tar låååååång tid innan dem går ner helt och hållet vad jag förstått på att googla runt som tusan ^^ (i förhoppning att finna någon motivation i x antal veckor man måste klara sig eller något). Vi pratar månader. Såklart en förbättring sker snabbare, men förstorade är dem vanligen länge. Plus att sen då om man spyr och retar upp dem, ja då kan dem lätt *vips* svälla upp på nytt.
ZZzzzzZZ.
 
Och snart är min praktik slut... skönt? NEJ! Det hade ni inte trott att jag skulle säga va:P?
Men det är ju den som kastade ut mig i att vara hemifrån hela dagarna verkligen, och bli "tvungen" till att plötsligt förändra matrutinerna galet radikalt. (Man är ju sällan tvungen, men känslan blev lite så) och jag ville:
1. inte gå in och visa upp mig som den ätstörda människa jag är
2. jag såg faktiskt en chans att försöka få till ett normalare ätande - inte bara mitt hetsa ihjäl mig stup i tre vs svält/Fasta.
 
Och det har ju gått förvånansvärt jäkla bra! Att vara borta mån-fre, kliva upp 05.45, vara borta hela dagen och inte komma hem förrän oftast sen eftermiddag/kväll och då många gånger träna på det.. det har skapat ett bra läge i veckorna åtminstonde!
 
Nu är jag livrädd när praktiken slutar. För jag har väldigt svårt att hålla matrutin när jag inte har en såndär uppstyrd rutin.......... är jag på en praktikplats med medtagen lunchlåda och så, då finns ju inte möjligheten att hetsäta eller råka ta mer än planerat. Men att vara hemma och göra lunch... är en annan sak.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Ledig dag. Ska ut och promenara lite i solen. Självklart ej så här naket dock.. skulle bara kroppsfixer-fota lite. (och vad gör man inte när man inte har en spegel större än en lite större bords sminkspegel ens?!)
Senare blir det gymmet och styrka.
 
 
 
 

..söndag.. nya tag imorgon!!

Kategori: Allmänt

...tog mig till kassan med tomater, tonfisk, kikärtor, sallad, ramlösa OCH 3hg godis och 0.75liter daimglass! (Japp tänkte gå hem och hetsa och spy lite mer! När jag ändå mådde så jäkla kanon lixom ;P). Väl i kassakön höll jag på få panik då jag kände hur svimmningskänslorna blev mer och mer ihärdiga samt hur illamåendet steg i höjden. Och där var jag ju som fast i kön, kunde ju inte direkt sätta mig ner där och låtsas läsa på några nedre hyllor. Fast låtsades klia mig på foten ett par gånger för att få köra ner huvudet mot marken lite. Hjälpte bara tillfälligt. När det blivit min tur att slå in kortkoden tjöt det i öronen på mig och jag var vansinnigt kallsvettig (slår vad om att jag var grönblek i ansiktet också). "Kvitto?" "nä" ... Innan jag tog mina saker från bandet var jag tvungen att sätta mig och hänga och köra ner med huvudet. Galet pinsamt. Men hade fallit till marken annars. Som tur var gick människorna efter bara förbi och ingen frågade hur de var med mig! Tack och lov för det har jag varit med om och det är så satans pinsamt:P Fast lite förvånad blev jag också. Kassörskan som uppenbart också såg mig sa inte heller något haha!
 
När jag kände att jag skulle kunna gå en bit tog jag sakerna och flydde ut ur butiken och satte mig på en bänk utanför. Då kändes det verkligen som jag behövde spy. Återigen panik. Raffsade ner inhandlade saker i väskan för att få en påse fri... satt på huk brevid bänken och tänkte att om jag börjar spy nu kommer folk tro att jag är sjukt bakis eller något.. Efter en stund lättade det lite. Så då kastade jag mig på cykeln och cyklade den korta minuten hem. Åsynen i spegeln när jag kom hem var som jag trodde: Grönblek och vita läppar! :P
 
Efter en stund i sängen under täcket (plötsligt frusen som in i helvte också!) kunde jag i liggande läge inta godis + glass och sedan spy upp skiten. Ta en dusch i sittande läge och nu ska jag sova! Hoppas jag vaknar upp imorgon och inte är så här konstigt svag. Och jag hoppas verkligen det bara är pga just att jag har spytt och haft mig och att det är därför... kan inte vara sjuk. Praktikdags ju! I och för sig spelar det ju inte någon roll om jag är sjuk på riktigt, eller inte, om jag mår som jag gjort ikväll imorgonbitti blir det inte lätt att ta sig igenom början på dagen mot praktiken heller :S
 
Godnatt.

hej hå

Kategori: Allmänt

Härligt. På ica och håller på svimma.. får sätta mig o låtsas läsa på lägsta hyllorna hela tiden.... hetsat och spytt fre/lör. Gissar på salt och vätskenivåerna är sådär. Urk... 

3veckor in i praktiken...

Kategori: Allmänt

Hej! KASS uppdatering jag vet! Praktiken tar all min tid.
 
Praktiken har nu pågått i ungefär 3veckor. Havla tiden. Och det är jätte kul, det är det verkligen.. har hamnat på ett bra ställe med bra personal tack och lov. Så känner jag fortfarande.
Maten där går okej där. Känner inte att jag har så mycket val än att köra på att ha med något till förmiddagsfika(frukost), lunchlåda och eventuellt något till eftermiddagen. Det som är jobbigt är ju mer att min kropp "gärna" blir svullen. Att magen blir svullen osv. Men jag kör ju på raktigenom bra saker, milda saker, inte massa starka kryddor eller så.
  • Förmiddagsfika/frukosten har jag haft med: Antingen frukt eller bär / Ett ägg / En halvavokado /ett tag körde jag på kvarg med bär (men lite rädd det här med mjölk och acne så slutat med det nu) / Proteinshake (på äggvitor - vågar inte vassle eller casein)
  • Luncher har bestått av: Kycklingfilé kryddat med väldigt sparsamt citronpeppar tex. Kokt torsk. Tonfisk. Något löskokt ägg ibland. Kokta grönsaker. Färska grönsaker. Kikärtor ibland. Avokado ibland.
  • Eftermiddagsfikat blir antingen inget, en kaffe eller en frukt!
Efter praktiken brukar jag försöka ta mig till gymmet om jag inte är totalt dödstrött. Har ju rätt lång resväg till praktiken och brukar aldrig lyckas sova bra om nätterna.. i snitt 3-4h per natt. Ibland mindre och ibland med om jag har riktigt tur :P
 
Hetsätningarna då..? Tack och lov har det inte varit om kvällar eller nätter mellan praktikdagarna. Då har jag väll varit för trött och har någon form av spärr att jag vet att jag ska upp 5.30 och till praktik nästa dag och måste vara där, måste vara i tillräcklig balans.... MEN så fort jag vet att jag är ledig dagen efter DÅ kommer hetstankar upp och det blir kritiskt läge. Någon helg har har varit lite lugnare på hetsfronten och någon (förra) har gått ut på att jag mer eller mindre bara hetsåt och spydde mig igenom min lediga tid... Då känns det verkligen hemskt!! För då är jag livrädd att gå upp en massa i vikt i och med att jag inte sen kan kompensera på samma sätt som jag skulle gjort om jag inte haft min praktik - genom helt fasta och tränat många timmar. Men nej då är det ju lunchlåda och vara på praktiken större delen av dagen lixom.
Men ja.. hittills har jag överlevt!